NIKOLA IMA STRAŠNE BOLOVE U KIČMI: Teško se kreće, samo za operaciju mu je potrebno 50.000 dolara! SRBIJO, POMOZI!
Nikola Šerer, Foto: Privatna arhiva

apel

NIKOLA IMA STRAŠNE BOLOVE U KIČMI: Teško se kreće, samo za operaciju mu je potrebno 50.000 dolara! SRBIJO, POMOZI!

Upiši 1646 i pošalji SMS na 3030

Objavljeno: 11:50h
Miloš Dojčinović

Nikoli Šereru iz Apatina još u adolescentnom periodu je ustanovljena skolioza kičme. Na Institutu za Ortopediju Banjica mu je u dva navrata odlučeno da se radi operacija skolioze, ali oba puta se nakon konzilijuma odustalo od operacije iako je Nikola imao veliku deformaciju kičme i bio u velikim bolovima.

Sada su teško kretanje sa pojasom, bolovi u kičmi i problemi sa bešikom Nikolina svakodnevica. Prima invalidsku penziju od 2014. godine zbog operacija na glavi i kičmi. Živi u kući na spratu sa suprugom i dvojicom sinova koji mu pomažu. Nikola je odlučio da svoju životnu priču detaljno ispriča za naš portal.

"Moji problemi sa kičmom su počeli još u vreme kada sam bio tinejdžer. Tada mi je otkrivena skolioza kičme. Tokom 2011. i 2012. godine počeli su ozbiljniji problemi, tada sam morao i da prestanem da radim. Ja sam inače mašinski inženjer po struci. Počeo sam da osećam jake bolove u donjem centralnom delu kičme. Onda se bol polako širio i na ekstremitete, najviše na noge", započinje priču Nikola.

2013 godine Nikola je primljen na VMA, gde mu je izvršena prva operacija, ali bez većeg uspeha.

"Tada sam bio primljen na VMA. Tamo su mi uradili operaciju stabilizacije spondilolisteze i plasiranje umetka sa lokalnim koštanim graftom. Morao sam sam da snosim troškove koji su koštali oko 3.000 evra i nisam imao pravo na refundaciju. Ali i posle ove operacije imao sam jake bolove u lumbalnoj regiji i bolovi su bili izraženi na levoj strani i u levoj nozi", tvrdi Nikola.

1 / 4 Foto: Privatna arhiva

Međutim naredne godine, Nikola nije mogao da operiše skoliozu zbog recidiva tumora na glavi koji se u međuvremenu pojavio, pa je zbog toga morao ići na tri teške operacije na glavi na VMA.

Nakon svih ovih godina njegovo stanje se ni najmanje nije poboljšalo.

"Trenutno mi je stanje isto kao što je bilo i ranije. I dalje imam velike bolove. Zadnje dve operacije kičme sam imao 2021. godine u jednoj privatnoj klinici kada su mi izvadili deo implantata i urađena mi je duroplastika zbog curenja likvora. Ne mogu dugo da sedim i ne mogu dugo da hodam. Stalno nosim pojas i ograničen sam na hodanje u kući. Kada izlazim vani, moram da se oslanjam na biciklu kako bih uopšte mogao da hodam. Živim od invalidske penzije, ali radim i poslove preko računara kao neki vid zarade. Snalazim se kako znam i umem", objašnjava Nikola Šerer.

Nikola živi zajedno sa sinovima i suprugom koji mu pomažu, kao i sa majkom koja je takođe bolesna.

"Najviše mi pomaže mlađi sin, budući da on ima najviše vremena da mi se posveti jer radi od kuće kao grafički dizajner. U prizemlju kuće živi moja majka o kojoj takođe brinem budući da ona ima srčane probleme. Osim toga što sam ograničen na to da hodam samo u okviru kuće sa pojasom koji ne skidam sa sebe, problem mi predstavljaju i stepenice. Ne mogu da se penjem njima bez nečije pomoći", kaže Nikola.

U maju ove godine, Nikola je upoznao svetski poznatog spinalnog hirurga koji je već uspešno operisao četiri pacijenta iz Srbije. Doktor iz Indije naveo mu je razloge njegovog bola u kičmi i ponudio mu je najbolje rešenje, a to je operacija korekcije i stabilizacije skolioze sa prednje i zadnje strane od segmenta T4 do sakruma uz dekompresiju nerava.

"Ovom operacijom bi mi se značajno smanjili bolovi, problemi sa bešikom, ograničenost i korišćenje puno lekova. Potrebno mi je da sakupim 50.000 dolara za samu operaciju. U ovo su sračunati i troškovi smeštaja za mene i mog pratioca. Pored toga neophodan mi je novac i za put koji iznosi oko 600.000 dinara, kao i za rehabilitaciju, lekove i suplemente", završava Nikola.

Pomozimo Nikoli!

UPIŠI 1646 I POŠALJI SMS NA 3030

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001908193-22

Uplatom na devizni račun: 160-6000001909319-39

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

IBAN: RS35160600000190931939

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Bonus video:

08:54

IVANI SU PRESADILI BUBREG I DOBILA JE NOVI ŽIVOT! Posle uspešne transplantacije u Minsku, ovo je rekla za BORIŠU SIMANIĆA

(Espreso/Miloš Dojčinović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.